När Lotta Nyman var liten fick hon hjälpa sin pappa att doppa grisrumpor i flytande choklad. Det är inte så konstigt som det låter. Pappan var sockerbagare och gjorde stora upplagor av den detaljrika och goda Skärgårdsgrisen i marsipan. Lotta lärde sig tidigt hantverket och för nu traditionen vidare genom sitt företag Dalarö Marsipanbolag.

Skärgårdsgrisen är fortfarande ett mycket populärt julgodis och görs på samma sätt nu som då med råvaror av högsta kvalité. Hon har under åren utökat sortimentet och har numera också bl.a. Dalarölimpan, Skärgårdstomten och Ett Gott Hjärta.

Tidigare om åren har man endast kunnat köpa Lottas produkter på Utö och Dalarö Julmarknad. Nu vill hon nå ut till en större publik med sina godsaker och har därför startat www.marsipanbolaget.se där man kan se och beställa hennes produkter direkt på nätet.

Alla våra produkter ligger vackert förpackade i genomskinliga påsar av cellofan på röd pappersbotten. Påsarna är tillknutna med vackra röda papperssnören på vilket ett vikt papperskort finns fastsatt. På kortet finns utrymme för din personliga julhälsning.

Ett enkelt sätt för dig att visa din uppskattning.

Innehåll:

  • Alla figurer är gjorda i tysk marsipan av hög kvalité (Innehåller E420 och kan innehålla spår av hassel- och pistagenötter)

  • Den röda färgämnet (E123 och E124) inköps från Stockholms Essencefabrik

  • Till doppningen används svensk mörk choklad

© Copyrights Dalarö Marsipanbolag